Z  E-learning RODO dla pracowników „w pigułce” | ODO 24

E-learning RODO „W pigułce”

Szkolenie przygotowane z myślą o osobach mających styczność z przetwarzaniem danych osobowych w podstawowym zakresie.

Krótki czas wdrożenia

Mierzalne efekty szkolenia

Także w formie SCORM

Jak wygląda e-learning RODO „W pigułce”

Szkolenie odpowiednie jest dla m.in. pracowników ochrony, sprzedawców, telemarketerów, pracowników infolinii, obsługi recepcji lub kasjerów bankowych.

Celem szkolenia jest przybliżenie podstawowych informacji niezbędnych do bezpiecznego i zgodnego z prawem przetwarzania danych osobowych, zwłaszcza przy uwzględnieniu zmian, jakie w tej dziedzinie przyniosło europejskie rozporządzenie o ochronie danych osobowych (RODO).

Po szkoleniu uczestnicy będą wiedzieć:

  • czym są dane osobowe i jak je rozpoznać,
  • jak powinno się przetwarzać dane osobowe,
  • jakie podmioty odgrywają kluczową rolę przy przetwarzaniu danych i jakie obowiązki na nich z tego tytułu ciążą,
  • kiedy i na jakich zasadach można przetwarzać dane osobowe,
  • jak skutecznie zabezpieczać przetwarzane dane,
  • czym jest incydent ochrony danych i w jaki sposób zachować się, gdy do niego dojdzie.

Masz pewność, że pracownicy zdobywają wiedzę

  • Szkolenia e-learningowe kończą się testem wielokrotnego wyboru.
  • Każda nieudana próba zaliczenia testu zmusza uczestnika szkolenia do ponownego przejścia całego e-szkolenia.
  • Każdy uczestnik szkolenia, po zaliczeniu testu, otrzymuje zaświadczenie potwierdzające ukończenie szkolenia.

Skorzystaj z upustów cenowych

Zakup od 5 do 20 szt. - 10%
Zakup od 21 do 50 szt. - 15%
Rabat powyżej 50 szt. negocjowany jest indywidualnie

Zapytaj o ofertę

Opinie klientów

Marcin Wieczorek, Lizard

Od pierwszego telefonu współpraca przebiega profesjonalnie i sprawnie. Duże zaangażowanie zespołu, doświadczenie i znajomość branży, zrozumienie problemu, słowność i terminowość - w takiej atmosferze doprowadziliśmy wspólnie do kompleksowego wdrożenia RODO w naszej firmie oraz powierzyliśmy pełnienie funkcji IOD. Z czystym sumieniem polecam współprace z ODO 24.

Marcin Wieczorek (Przejęcie funkcji IOD, wdrożenie RODO)
Agnieszka Karłowicz

Z ODO 24 współpracujemy od ponad roku. To dla nas rok spokojnego oddechu i poczucia bezpieczeństwa: przynajmniej w kwestii ochrony danych osobowych :-) Ludzie z ODO to profesjonaliści mówiący zrozumiałym językiem o niezrozumiałych dla zwykłego śmiertelnika sprawach. Rozumieją nie tylko swoją profesją, ale co dla nas bardzo ważne, biznes i jego wymagania. Praktyczne podejście, stała dostępność doradcza, fajne relacje - wszystko to sprawia, że mogę polecić tę Firmę.

Agnieszka Karłowicz (Przejęcie funkcji IOD, wdrożenie RODO)
Magdalena Buszka, Intemo SA

ODO 24 sp. z o.o. to wykwalifikowany i profesjonalny zespół ekspertów z zakresu ochrony danych osobowych, który pomógł naszej organizacji dostosować się do wymagań RODO. ODO 24 zapewnia nam pełne wsparcie praktyczne i merytoryczne dotyczące ochrony danych osobowych i bezpieczeństwa informacji. Dotychczasowe działania obejmowały przeprowadzenie audytu zgodności z RODO, przygotowanie dokumentacji oraz uruchomienie platformy e-learningowej umożliwiającej przeprowadzanie odpowiednich szkoleń.

Magdalena Buszka (Przejęcie funkcji IOD)
Wojciech Kmiecik

ODO 24 sp. z o.o. to eksperci od ochrony danych osobowych i godny naśladowania przykład szerokiego zaangażowania społecznego biznesu. Firma jest Partnerem merytorycznym Stowarzyszenia WIOSNA, wspierając nas swoją wiedzą merytoryczną w formie szkoleń, doradztwa i innych usług specjalistycznych. Spółka przeprowadziła również audyt w Stowarzyszeniu oraz zajęła się przygotowaniem wymaganej prawem dokumentacji z przedmiotowego zakresu.

Wojciech Kmiecik (Przejęcie funkcji IOD, wdrożenie RODO)
Sebastian Klimczyk, CH Beck

Przeprowadzone działania obejmowały między innymi kompleksowy audyt w zakresie ochrony danych osobowych, przygotowanie dokumentacji z tego obszaru oraz przeprowadzenie stosownych szkoleń. Konsultanci ODO 24 wykazali się znajomością specyfiki zagadnień ochrony danych osobowych w kontekście branży wydawniczej. Zaproponowane rozwiązania były w pełni dostosowane do potrzeb Wydawnictwa i charakteru prowadzonej działalności. Prace były realizowane terminowo i przy zachowaniu ustalonych celów.

Sebastian Klimczyk (Wdrożenie RODO, oferta kompleksowa)
Piotr Nastaj, Lumi

Lumi jest częścią Grupy Kapitałowej PGE. Oferując naszym klientom usługi o wysokiej jakości kierujemy się wartościami: Partnerstwo – Rozwój – Odpowiedzialność. Wymagamy aby nasi partnerzy i kontrahenci kierowali się podobną filozofią a swoje działanie opierali na wysokich standardach etycznych odpowiedzialnego biznesu. ODO 24 podziela naszą wizję budowania relacji opartej na partnerstwie, współpracy i zaufaniu.

Piotr Nastaj (Przejęcie funkcji IOD)
Tomasz Siwicki, GEFCO

Od kilku lat w zakresie ochrony danych osobowych współpracujemy z firmą ODO 24. Profesjonalny zespół, który sprawnie pomógł nam również dostosować się do wymagań ,,RODO’’. Korzystamy nie tylko z wiedzy ekspertów, ale też z profesjonalnie przygotowanych e-szkoleń, dzięki temu udało nam się przeszkolić w bardzo krótkim czasie kilkuset pracowników. Polecam Państwu firmę ODO 24, jako profesjonalnego partnera, dostarczającego usługi na najwyższym poziomie.

Tomasz Siwicki (Wdrożenie RODO, przejęcie funkcji IOD)
Jacek Durczak, Bioton

Z satysfakcją podkreślamy, że dotychczasowa współpraca z ODO 24 pozwala oceniać jej działalność w naszej Grupie Kapitałowej w czasie wdrażania jak też w procesie wsparcia realizacji RODO w kategoriach dobrych i bardzo dobrych. ODO 24 to Firma godna zaufania i wiarygodny partner we współpracy.

Jacek Durczak (Wdrożenie RODO, bieżące wsparcie)
Mateusz Jankowski , Konsalnet

ODO 24 jest długoletnim partnerem spółek z grupy Konsalnet w zakresie wsparcia procesów związanych z ochroną danych osobowych w naszej organizacji. Współpraca ta spełniła nasze oczekiwania, dlatego też rekomendujemy ODO 24

Mateusz Jankowski (Wdrożenie RODO, bieżące wsparcie)
Irena Wojciechowska, Bioton

Grupa Homanit współpracuje z ODO 24 sp. z o.o. od 2015 roku. ODO 24 wykazuje duże zaangażowanie we wszystkie pojawiające się zagadnienia merytoryczne. Rzetelność i profesjonalne podejście do wypełnianych obowiązków zarówno podczas audytu, wdrażania procedur ODO, jak i w trakcie stałej współpracy w zakresie powierzenia ODO 24 funkcji IOD to tylko niektóre zalety prawników ODO 24. Chcielibyśmy wyrazić swoje zadowolenie z ich wyjątkowego profesjonalnego i przyjaznego kontaktu z Klientem.

Irena Wojciechowska (Wdrożenie RODO, przejęcie funkcji IOD)
Tadeusz Latała, PAN

Podczas wdrożenia konsultanci ODO 24 wykazali się wiedzą, konsekwencją w działaniu oraz aktywnym podejściem do pojawiających się trudności. Koordynatorzy projektu sprawnie godzili często rozbieżne interesy poszczególnych działów naszej organizacji. Współpraca przebiegała sprawnie i owocnie. Z satysfakcją potwierdzam profesjonalną realizację umowy, zarówno pod względem merytorycznym jak i organizacyjnym. Rekomenduję ODO 24 jako kompetentnego i rzetelnego partnera.

Tadeusz Latała (Wdrożenie ISO 27001)
Andrzej Antoń, PCK

Szkolenia zostały przeprowadzone z dużą starannością a przekazana wiedza jest wykorzystywana z powodzeniem w naszym Stowarzyszeniu. Należy przy tym podkreślić duży profesjonalizm oraz wysokiej klasy materiały dydaktyczne.

Andrzej Antoń (Wdrożenie RODO, szkolenia)
Stanisław Potoczny , PGNiG

Firma ODO 24 przygotowała i przeprowadziła szkolenie pracowników z zakresu bezpieczeństwa i ochrony informacji w systemie e-learningu. Opracowane na podstawie regulacji obowiązujących w PGNiG.

Wojciech Kmiecik (Wdrożenie RODO, przejęcie funkcji IOD)
Piotr Buczkowski, TNT

Audyt został przeprowadzony w sposób profesjonalny, przez wykwalifikowanych, niezależnych audytorów, z dochowaniem najwyższej staranności. Z audytu został sporządzony rzetelny raport zawierający omówienie wyników audytu, podsumowanie wszystkich stwierdzonych nieprawidłowości, praktyczne rekomendacje i zalecania. w zawiązku z powyższym polecamy firmę ODO 24.

Piotr Buczkowski (Audyt zgodności z RODO)

E-learning RODO - pytania i odpowiedzi

Jak mogę nadać pracownikom upoważnienia do przetwarzania danych osobowych?

To bardzo proste. Po wykupieniu szkoleń e-learningowych otrzymujesz dostęp do ODO Nawigatora - aplikacji, która zaoszczędzi ci mnóstwo czasu i papieru przy zarządzaniu upoważnieniami, które po jednym kliknięciu przekażesz pracownikom

Czy jest możliwość dostosowania treści szkolenia do specyfiki organizacji?

Tak, szkolenia: „W pigułce”, „Meritum”, „RODO przy pracy zdalnej” i „DODO” możemy dostosować do specyficznej działalności klienta. Możemy dodać lub usunąć treści i przykłady, a nawet zmienić pytania kontrolne i końcowe. Materiały mogą być dostarczone przez klienta, lub opracowane wspólnie z naszymi ekspertami. Możemy użyć naszego szablonu graficznego (szybsza i tańsza wersja) lub stworzyć nowy według potrzeb klienta.

Jakie materiały otrzymają uczestnicy szkolenia e-learningowego?

Osoby, które ukończyły szkolenie i zdały test, otrzymują na podany adres e-mail zaświadczenie o ukończeniu kursu. Dodatkowo uczestnicy szkoleń „Meritum” i „Premium” otrzymają (w wersji PDF) poradnik: Zasady ochrony danych osobowych, uczestnicy szkolenia „RODO przy pracy zdalnej”: Zasady bezpiecznej pracy zdalnej.

Czy szkolenie jest wystarczające dla pracowników biurowych?

Naszym zdaniem NIE. Szkolenie przygotowane zostało z myślą o osobach mających styczność z przetwarzaniem danych osobowych w podstawowym zakresie. Odpowiednie dla m.in. pracowników ochrony, sprzedawców, telemarketerów, pracowników infolinii, obsługi recepcji lub kasjerów bankowych.

Co się stanie, jeśli ktoś nie zda testu końcowego?

Jeśli pracownik nie zdał testu, to znaczy, że niezbyt uważnie uczestniczył w szkoleniu. Będzie musiał przejść przez cały e-learning ponownie. Nie wiąże się to z dodatkowymi opłatami.

Szkolenia e-learningowe RODO

Praktyczne zagadnienia przedstawione w przystępny sposób

Testy końcowe potwierdzają wiedzę zdobytą przez pracowników

Po zdanym teście pracownik otrzymuje zaświadczenie

Przeszkolona osoba otrzymuje upoważnienie do przetwarzania danych osobowych.

Zapytaj o e-learning RODO

Powiedz nam o swoich potrzebach. Znajdziemy rozwiązanie.

Cezary Lutyński

Doradca ds. ochrony danych
tel. +48 690 957 609, 22 740 99 96
oferty@odo24.pl


Marcin Kuźniak

Doradca ds. ochrony danych
tel. +48 690 957 665, 22 740 99 96
oferty@odo24.pl

POZIOM OPTYMALNY

RODO „Meritum”

“RODO Meritum” to najczęściej wybierane szkolenie e-learningowe. Dedykowane jest głównie pracownikom biurowym, doradcom, urzędnikom czy księgowym.

  • Czas potrzebny do przejścia kursu: ok 45 minut.
  • Test składa się z 3 pytań wielokrotnego wyboru.
  • Po zdaniu testu uczestnik otrzymuje zaświadczenie.

60 zł netto/osobę

Więcej Kup teraz
SZKOLENIE INTERAKTYWNE

RODO „Premium”

Szkolenie RODO Premium to wizyta w wirtualnym biurze, w trakcie której uczestnik szkolenia poznaje najważniejsze zagadnienia i problemy związane z RODO.

  • Czas potrzebny do przejścia kursu: ok 60 minut.
  • Test składa się z 4 pytań wielokrotnego wyboru.
  • Po zdaniu testu uczestnik otrzymuje zaświadczenie.

72 zł netto/osobę

Więcej Kup teraz
POZIOM PODSTAWOWY

„RODO przy pracy zdalnej”

Praca z dala od firmowej sieci informatycznej niesie za sobą zwiększoną podatność na ewentualny atak. Zwiększ świadomość pracowników, naucz ich pożądanych zachowań.

  • Czas potrzebny do przejścia kursu: ok 30 minut.
  • Test wiedzy zakończony wydaniem zaświadczenia.
  • Bepłatny poradnik "Zasady bezpiecznej pracy zdalnej".

24 zł netto/osobę

Więcej Kup teraz
POZIOM OPTYMALNY

„DODO Meritum”

Szkolenie dla osób, które przetwarzają dane osobowe w celach związanych z rozpoznawaniem, zapobieganiem, wykrywaniem i zwalczaniem czynów zabronionych, w tym zagrożeń dla bezpieczeństwa i porządku publicznego.

  • Czas potrzebny do przejścia kursu: ok 45 minut.
  • Test składa się z 3 pytań wielokrotnego wyboru.
  • Po zdaniu testu uczestnik otrzymuje zaświadczenie.

60 zł netto/osobę

Więcej Kup teraz
Szkolenia e-learningowe
Tomasz Ochocki
Tomasz Ochocki
Kierownik zespołu merytorycznego.
Ekspert ds. ochrony danych.
Audytor wiodący systemu zarządzania bezpieczeństwem informacji (ISO/IEC 27001:2013), zarządzania ciągłością działania (ISO 22301) oraz audytor wewnętrzny ISO/IEC 27701. Ukończył podyplomowe studia z zakresu ochrony danych osobowych i informacji niejawnych oraz analizy bezpieczeństwa i zagrożeń terrorystycznych.

Autor oraz prelegent dedykowanych szkoleń pracowniczych z zakresu bezpieczeństwa informacji.

Współautor opracowania: "RODO Nawigator", "DODO Nawigator" oraz książki: "Ustawa o ochronie danych osobowych przetwarzanych w związku z zapobieganiem i zwalczaniem przestępczości. Komentarz".

Adw. Łukasz Pociecha
Adw. Łukasz Pociecha
Ekspert ds. ochrony danych.
Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał współpracując z kancelariami specjalizującymi się w obsłudze przedsiębiorców, w tym klientów korporacyjnych. Audytor wiodący ISO/IEC 27001.

Do jego kompetencji należy kompleksowa obsługa klientów w zakresie ochrony danych osobowych i bezpieczeństwa informacji, w tym m.in.: sporządzenie opinii prawnych i umów, prowadzenie szkoleń oraz przeprowadzanie audytów. Posiada aktualny certyfikat metodyki zarządzania projektami PRINCE2.

Współautor książki: "Ustawa o ochronie danych osobowych przetwarzanych w związku z zapobieganiem i zwalczaniem przestępczości. Komentarz".

Barbara Matasek
Barbara Matasek
Ekspert ds. ochrony danych
Doktorant w Kolegium Prawa Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie. Odpowiada za przeprowadzanie audytów, przygotowanie dokumentacji w zakresie ochrony danych osobowych oraz doradztwo prawne.

Swoje zainteresowania skupia wokół prawa handlowego i prawa cywilnego, ze szczególnym uwzględnieniem zagadnień dotyczących ochrony danych osobowych. Doświadczenie zawodowe zdobywała pracując w kancelariach prawnych oraz jako asystent sędziego.

Współautorka poradnika: "Jak przygotować się do kontroli".