Szkolenie RODO w IT

Dla dla inspektorów ochrony danych oraz managerów i pracowników IT

Certyfikat i wsparcie merytoryczne
po szkoleniu

Kluczowe kompetencje inspektora danych osobowych

Wzory
dokumentacji
RODO

25 II 2021 r. - Szkolenie online - 720 zł

ZAREJESTRUJ SIĘ inne terminy

Szkolenie RODO w IT

Dążenie organizacji do maksymalnej elastyczności procesów biznesowych, migracja danych do chmury, wielopodmiotowa kooperacja lub outsourcing niektórych obszarów działania sprawiają, że infrastruktura oraz systemy IT muszą zapewnić poufność, dostępność oraz integralność przetwarzanych danych w dynamicznym i zmiennym środowisku.

Skuteczne połączenie aspektów bezpieczeństwa oraz zdolności do realizacji praw osób, których dane dotyczą, w szczególności „prawa do bycia zapomnianym”, przenoszenia, dostępu do danych wymaga od organizacji stosowania adekwatnych narzędzi programowych, opracowania procedur przetwarzania danych oraz przypisania właściwym osobom ról i odpowiedzialności.

Program

Zakres tematyczny szkolenia

900 – 915Rejestracja

915 – 930 – Rozmowa o priorytetach na szkoleniu

930– 1100MODUŁ I

Kształtowanie systemu ochrony danych osobowych – podstawowe zagadnienia.

1100 – 1115Przerwa kawowa

1115 – 1300MODUŁ II

Funkcjonalności systemów IT związane z realizacją praw osób, których dane dotyczą.

Funkcjonalności bezpieczeństwa systemów IT.

1300 – 1330Lunch

1330 – 1500MODUŁ III

Bezpieczeństwo infrastruktury IT.

1500 – 1515Przerwa kawowa

1515 – 1715MODUŁ IV

Bezpieczeństwo infrastruktury IT.

1715 – 1730Wręczenie certyfikatów.

"Szkolimy tak, jak sami chcielibyśmy być szkoleni. Omawiamy realne problemy i wskazujemy narzędzia, dzięki którym można je rozwiązać"

Tomasz Ochocki, Kierownik zespołu merytorycznego ODO 24

Wiedza w praktyce

Dzięki szkoleniu:

  1. dowiesz się co decyduje o zaawansowaniu środków bezpieczeństwa,
  2. dowiesz się przy pomocy jakich narzędzi zrealizujesz prawa osób, których dane dotyczą w systemach IT,
  3. dowiesz się jakie funkcjonalności bezpieczeństwa powinny posiadać systemy IT,
  4. dowiesz się jak wkomponować zasady privacy by design i privacy by default w cykl technologiczny,
  5. dowiesz się jak adekwatnie zabezpieczyć infrastrukturę IT,
  6. dowiesz się jakie obowiązki spoczywają na użytkownikach systemów IT,
  7. dowiesz się jak bezpiecznie korzystać z chmury obliczeniowej,
  8. dowiesz się w jaki sposób utrzymać odporność systemów IT.
Prowadzący

Zespół prowadzących szkolenie

Leszek Kępa

Ekspert bezpieczeństwa informacji

MATERIAŁY DO POBRANIA:

Program szkolenia

Oferta do wydruku

Regulamin

zarejestruj się

W ramach szkolenia otrzymasz:

Certyfikat potwierdzający udział w szkoleniu, wzory dokumentacji RODO pozwalające wykazać zgodność, wydrukowany skrypt prezentacji, RODO Nawigator i Poradnik RODO, dostęp na okres 12 miesięcy do aplikacji ODO Nawigator, trzy szkolenia e-learningowe "meritum" oraz 25% rabatu na aplikację Dr RODO.

zarejestruj się

Wzory dokumentacji pozwalającej wykazać zgodność z RODO
Zobacz pełną listę dokumentów

Opinie uczestników

Łukasz Wielgosz, Europa Systems

Uczestniczyłem w kursie zorganizowanym przez firmę ODO 24 sp. z o.o. Szkolenie zostało przeprowadzone na bardzo wysokim poziomie merytorycznym. Dzięki wiedzy, którą przekazali mi specjaliści z ODO 24, mogę z czystym sumieniem polecić firmę, jako profesjonalną.

Łukasz Wielgosz
Joanna Aksamitowska, Opus

Szkolenie spełniło wszelkie moje oczekiwania. Prowadzone było przez wysokiej klasy specjalistów, którzy w przystępny sposób dzielili się wiedzą nt. ochrony danych osobowych. Teoria uzupełniona była licznymi przykładami, prowadzący w jasny sposób odpowiadali na pytania uczestników kursu. Kulturę prowadzących, sposób przekazywania wiedzy, jak również tworzenie przez nich atmosfery podczas szkoleń oceniam na najwyższym poziomie.

Joanna Aksamitowska
Cezary Pancewicz, Straż Miejska

Zaświadczam, że firma ODO 24, przeprowadziła kurs w pełnym zakresie, na wysokim poziomie, terminowo z należytą starannością.

W oparciu o wysoki standard prowadzonego kursu stwierdzam, że firma ODO 24 postrzegana jest przez Straż Miejską m.st. Warszawy jako dobry wykonawca.

Cezary Pancewicz
Mariusz Perek, Wojas

Jestem pod dużym wrażeniem wysokiego poziomu merytorycznego kadry szkoleniowców oraz rozbudowanego programu. Godnym odnotowania jest program nauczania, który stopniowo wprowadza w coraz to bardziej zaawansowane niuanse ochrony danych osobowych. Zaczynając od podstaw prawnych a kończąc na praktycznych aspektach audytowania i pracy na dokumentach w firmie. Komplet materiałów, edytowalnych dokumentów i publikacji jakie otrzymałem ułatwią mi codzienną pracę.

Mariusz Perek

Ocena szkoleń na podstawie 1 854 ankiet

Przeszkoliliśmy ponad 5 270 inspektorów ochrony danych (IOD dawniej ABI), administratorów i osób odpowiedzialnych za system ochrony danych osobowych.

 96%

 97%

 94%

 98%

Każda osoba, która dokona wpłaty za szkolenie na 14 dni przed terminem otrzyma 100 zł upustu lub 2 książki “Zarządzanie ryzykiem działalności organizacji” oraz “Bezpieczeństwo danych osobowych podejście oparte na ryzyku” o wartości 194 zł.

Leszek Kępa
Leszek Kępa
Ekspert bezpieczeństwa informacji, ochrony danych osobowych i ciągłości działania
Zawodowo zajmujący się przede wszystkim zagadnieniami dotyczącymi ochrony danych osobowych, zarządzaniem bezpieczeństwem informacji, badaniami bezpieczeństwa systemów i aplikacji, a także zarządzaniem ciągłością działania.

Posiada, uznane na całym świecie, certyfikaty CISA (Certified Information Security Auditor) i CISM (Certified Information Security Manager) oraz CEH (Certified Ethical Hacker). Jest członkiem ISACA oraz Podkomisji Ochrony Danych i Standaryzacji Informacji Polskiej Izby Ubezpieczeń. Absolwent Szkoły Głównej Handlowej, Politechniki Częstochowskiej i Akademii Podlaskiej.

Autor książki: "Bezpieczeństwo danych osobowych podejście oparte na ryzyku" oraz "Ochrona danych osobowych praktyczny przewodnik dla przedsiębiorców"

RODO w IT - terminy

Poznań - 11 II 2021 r.

zarejestruj się

Gdańsk - 25 II 2021 r.

zarejestruj się

Katowice - 11 III 2021 r.

zarejestruj się

Warszawa - 25 III 2021 r.

zarejestruj się

Nie pasuje Ci termin, potrzebujesz innego zakresu szkolenia?

Powiedz nam o tym. Znajdziemy rozwiązanie.

Dominik Kantorowicz

Koordynator ds. szkoleń

Zadzwoń: +48 690 004 852, 22 740 99 99

Napisz: d.kantorowicz@odo24.pl

Tomasz Ochocki
Tomasz Ochocki
Kierownik zespołu merytorycznego.
Ekspert ds. ochrony danych.
Audytor wiodący systemu zarządzania bezpieczeństwem informacji (ISO/IEC 27001:2013), zarządzania ciągłością działania (ISO 22301) oraz audytor wewnętrzny ISO/IEC 27701. Ukończył podyplomowe studia z zakresu ochrony danych osobowych i informacji niejawnych oraz analizy bezpieczeństwa i zagrożeń terrorystycznych.

Autor oraz prelegent dedykowanych szkoleń pracowniczych z zakresu bezpieczeństwa informacji.

Współautor opracowania: "RODO Nawigator", "DODO Nawigator" oraz książki: "Ustawa o ochronie danych osobowych przetwarzanych w związku z zapobieganiem i zwalczaniem przestępczości. Komentarz".

Adw. Łukasz Pociecha
Adw. Łukasz Pociecha
Ekspert ds. ochrony danych.
Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał współpracując z kancelariami specjalizującymi się w obsłudze przedsiębiorców, w tym klientów korporacyjnych. Audytor wiodący ISO/IEC 27001.

Do jego kompetencji należy kompleksowa obsługa klientów w zakresie ochrony danych osobowych i bezpieczeństwa informacji, w tym m.in.: sporządzenie opinii prawnych i umów, prowadzenie szkoleń oraz przeprowadzanie audytów. Posiada aktualny certyfikat metodyki zarządzania projektami PRINCE2.

Współautor książki: "Ustawa o ochronie danych osobowych przetwarzanych w związku z zapobieganiem i zwalczaniem przestępczości. Komentarz".

Barbara Matasek
Barbara Matasek
Ekspert ds. ochrony danych
Doktorant w Kolegium Prawa Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie. Odpowiada za przeprowadzanie audytów, przygotowanie dokumentacji w zakresie ochrony danych osobowych oraz doradztwo prawne.

Swoje zainteresowania skupia wokół prawa handlowego i prawa cywilnego, ze szczególnym uwzględnieniem zagadnień dotyczących ochrony danych osobowych. Doświadczenie zawodowe zdobywała pracując w kancelariach prawnych oraz jako asystent sędziego.

Współautorka poradnika: "Jak przygotować się do kontroli".